Avalon

Notícies

10 de juny del 2018
Cloenda del projecte "Transformació a les aules, cultura de pau" que hem impulsat a l'escola Vila Olímpica

< Tornar a l'index
Compartir en Facebook Twitter 
Durant el mes de juny del 2018 hem tancat la primera fase del projecte "Transformació a les aules, cultura de pau" que hem impulsat a l'escola Vila Olímpica.  
 
L'objectiu del projecte ha estat incorporar la cultura de pau i resolució de conflictes a l'escola. El projecte s'ha desenvolupat en el marc d'una necessitat que l'escola tenia i d'un espai on es donaven el major nombre de conflictes: EL PATI. La diferència amb altres projectes de pati ha estat principalment des d'on s'ha treballat la millora del mateix i el focus l'hem posat en les relacions, en el dret que tots tenim a sentir-nos bé, en les diferències associades al gènere i en la gestió de la diversitat.  
El projecte ha estat pilotat pels dos grups de 5è amb el suport del professorat tutor Isabel i David i amb una direcció molt implicada en el mateix.  
 
S'ha realitzat una jornada de tancament i reconeixement amb les famílies, on s'ha mostrat tota l'evolució del projecte i s'ha pogut valorar les reflexions i accions que els nanos de 5è han fet. La jornada va ser pilotada per part dels mateixos alumnes.  
 
La metodologia de treball ha estat l'ApS aprenentatge i servei, on des de l'entitat Avalon i Mediam hem contribuït a oferir uns aprenentatges als alumnes, monitors i professorat en relació a la cultura de pau i amb el suport de dues eines com són la comunicació no violenta i la cultura restaurativa i per d'altra banda els alumnes han pogut oferir un servei a les entitats Avalon i Mediam fent de portaveu de la cultura de pau amb el seu entorn més proper i amb tota l'escola, donat que el projecte s'ha fet extensiu a tots els alumnes, monitors, famílies, professorat i sempre de la mà dels alumnes de 5è.  
 
Aquestes són algunes de les imatges de la Jornada de cloenda que es va realitzar amb els pares del grup de 5è.