Avalon

Notícies

14 de febrer del 2018
Estem repensant el pati!

< Tornar a l'index
Compartir en Facebook Twitter
El passat setembre del 2017 vam iniciar l'aps amb l'escola Vila Olímpica "Transformació a les aules, cultura de pau".
Emmarcats en aquest projecte, els nens i nenes de 5è pilotaran un projecte sobre "Repensar el pati".

Per fer aquest projecte, aquests alumnes, juntament amb els seus tutors i amb el personal d'Avalon, estan aprenent diferents eines de comunicació que els permetràn buscar informació sobre tot allò que volen saber respecte a les relacions que es viuen al pati.

I com ho faran? Com podem observar el que passa al pati sense judicis?; quines són les nostres creences? Com ens relacionem respecte al gènere? Respectem la diferència? Som feliços al pati?
Tot això és el que hauràn d'investigar... a través de diferents dinàmiques i diferents eines, volem que vagin adquirint una mirada diferent del seu entorn, una mirada que els ajudi com a persones a contribuïr a la cultura de Pau. Les nostres eines de treball, claus per aquest projecte, són, la mediació, els cercles de pau, i la comunicació no violenta.
 
Ara mateix estem en la fase d'investigació.
 
Els alumnes s'han dividit en grups d'experts. 6-7 alumnes s'encarregaran de saber com està cada curs del col·legi. A través d'enquestes i d'entrevistes que ells mateixos han elaborat, preguntaran a tots els alumnes de l'escola i a tots els professors/es i monitors/es per esbrinar com se senten al pati.
 
Volem extrapolar la vida del pati amb la realitat. Què està passant al carrer? Per què es produeixen els conflictes? I... com solucionem aquests conflictes???
Això és el que treballarem al llarg d´aquest curs escolar. Quines seràn les nostres conclusions?? Estem segures que els alumnes de 5è ens faran repensar el que està passant!