Avalon

Notícies

15 de juliol del 2018
Finalitzada la primera fase del projecte "DEL PATI AL MÓN"

< Tornar a l'index
Compartir en Facebook TwitterEl projecte APS "Transformació a les aules, cultura de pau" realitzat a l'escola Vila Olímpica de Barcelona compta amb un recull audiovisual on s'expliquen les diferents fases del projecte i les metodologies que hem anat treballant.
 
Volem destacar les claus d'èxit del projecte que han estat, per una banda l'alta implicació de la direcció de l'escola que ha mimat i cuidat el projecte, també el fet que repensar el pati era una necessitat real que tenia l'escola i on calia incidir. Per últim, els grups classe de 5è que han sigut els grans protagonistes d'aquest projecte i han fet possible la seva extensió a tota l'escola mitjançant les enquestes, els cercles, les entrevistes i altres accions que han empoderat molt als alumnes, com deien ells "ens ha agradat molt ser els protas".
 
També volem destacar una dificultat que ha sorgit en el projecte com ha estat la seva dimensió. Repensar un pati és un projecte molt gran que requereix la implicació de molts agents i poder recollir moltes veus. Per aquest motiu el projecte es desenvoluparà en dos cursos escolars.
 
I com en tot projecte, ens quedem reptes per poder treballar, com ara fer sostenible el projecte a l'escola. També com a entitat el nostre repte es generar una metodologia que pugui ser reproduïble a altres centres escolars, donat que el pati és un gran espai d'aprenentatge que ens permet obrir nivells de diàleg i reflexió molt interessants. Des d'aquesta mirada reflexiva és des d'on repensem el nom del projecte DEL PATI AL MÓN, perquè tot allò que els nanos observen i analitzen en el seu pati són fets extrapolables a problemàtiques socials i per tant volem des d'aquest punt de partida, obrir espais de reflexió i diàleg en temes de cultura de pau.
 
GRACIES A TOTS ELS NENS I NENES DE 5È DE L'ESCOLA VILA Olímpica, sou fantàstics!