Avalon

Notícies

5 de gener del 2017
Transformació a les aules: Reflexió sobre els nous Models econòmics per al desenvolupament. Economia cooperativa, social i solidària

< Tornar a l'index
Compartir en Facebook Twitter
L’execució del projecte Transformació a les aules: Reflexió sobre els nous Models econòmics per al desenvolupament s’ha desenvolupat al Centre Educatiu Mare Alfonsa Cavín, al marc del programa d’Economia Cooperativa, social i solidària de l’Ajuntament de Barcelona durant el primer trimestre del curs escolar 2016/2017, on joves de 4rt d’ESO han treballat diferents àrees i materials de l’ESS en tant que models econòmics alternatius a l’economia de mercat capitalista.


L’objectiu del projecte era despertar l’esperit crític dels i les joves a fi de generar un debat sobre diferents models econòmics alternatius que cada vegada s’espandeixen més i que proposen alternatives viables al model d’economia capitalista actual.

El projecte es va emmarcar en l’assignatura de Tutoria.


El projecte ha estat coordinat per Avalon qui ha treballat de la mà del professorat de l’assignatura, amb l’alumnat de 4rt d’ESO, i amb la col·laboració de les entitats XES, FETS i les CAF, i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

L’execució del projecte ha consistit en treballar diferents eixos dins l’Economia cooperativa, social i solidària, a fi de sacsejar consciències, contribuïr al desenvolupament de l’esperit crític de l’alumnat, i a promoure una ciutadania activa.

Les diferents sessions han estat organitzades de tal forma que l’alumnat treballés en grup i d’aquesta manera promoure un treball més col·laboratiu i d’ajuda mútua entre els i les alumnes, fet que ha resultat molt interessant i beneficiós per a tothom, tal i com han manifestat els i les alumnes i el professor.

Agraïm la participació i l’esforç que han fet tots els agents implicats al projecte, especialment l’alumnat.