En aquest programa, cada estudiant de cinquè acompanyara un infant de segon. Amb aquest espai s’han fomentat les relacions entre estudiants de diferents cursos, creant un espai per millorar habilitats i per teixir les relacions que l’aïllament havia deteriorat.
En el marc del projecte – APS Promovent la cultura de pau, dissenyem els objectius i una metodologia, tot i que són els participants els que al final determinen com evoluciona i com es desenvolupa el procés d’aprenentatge
Tal com afirma M. Carme Boqué, la mediació té una part de ciència i una part d’art, és a dir, una part de coneixement i una part de creativitat, molt pròpia també dels infants i joves.
Dels estudiants de segon ens ha sorprès les seves ganes d’aprendre i com han creat un vincle especial amb el seu mentor. També havíem percebut que aquests infants necessitaven atenció i sentir-se escoltats i han gaudit aquest espai individualitzat on ells eren els protagonistes.
Dels estudiants de cinquè ens ha fascinat la seva responsabilitat i la seva motivació en el projecte. Des del primer dia han preparat tots els materials per les sessions, han compartit els llibres que més els hi agradaven, han ajudat a millora la lectura, l’escriptura i la comprensió matemàtica i el més important: han connectat amb els infants de segon que mentoritzaven. A més a més, s’han espavilat per aprendre com explicar i compartir el que saben. Han descobert, amb alguna frustració en alguns moments, que ensenyar és difícil i que requereix una gran dosi de paciència.
Aquestes sessions han servit per millorar l’autonomia, la responsabilitat, la capacitat d’escoltar i la de connectar amb els altres. Creiem que és important crear espais per tornar a connectar els infants i joves, famílies i professorat després d’aquest període d’aïllament que ens ha portat la pandèmia.
La llibreta del Coach com a projecte es queda a l’escola, amb la idea que sigui un projecte sostenible en el temps i que dos grups més agafin el relleu el pròxim any.
Organitza:
Amb la col·laboració::